:::::::::: Agenda ::::::::::
Laden Evenementen

Festival VasimNU!

12 april 2015

aanvang: 13:00 tot 20:00 / Prijs: € 0,00

Wat ooit begon als een bescheiden open dag, met open werkplaatsen en een hapje & drankje, is na 13 jaar uitgegroeid tot een heus festival!

 

Open ateliers – met workshops & demonstraties

De Vasimmers laten zien waar zij hun brood mee verdienen. Neem een kijkje in de hout– en metaalwerkplaats en de zeefdrukkerij. Smijt met verf bij Maud, of met ballen in de Circusruimte. Graffiti, grafisch werk, beeldhouwen, fotografie: kom het allemaal ontdekken! Recording Studio Galloway maakt voor de gelegenheid gebruik van het uniekste stukje Vasim.

 

Kinderactiviteiten & theater

De kleinsten vermaken zich bij het doe-het-zelf circus (onder begeleiding van de Circuswinkel) en de fantasievolle voorstellingen van het Vasim Familietheater. Internationaal bekende Tall Tales Acrobatics geeft acrobatische voorstellingen van de bovenste plank.

 

Arts & Crafts markt

Een arts & crafts markt met (tot nu toe) de volgende deelnemers:

Marjo WiltinghNanuk-ArtDe FluitjesmanDiny van der LeeKHOIS VolmeijerijAnneke KerstenArgibaldRebecca KlisserPaul WernerDifranci DesignMus AtelierFuukiCorry van DeyzenTitaantovenaarHeppie HoutWodan’s ArtStudio ConceptionelBabette PetersLaLotElsie Le CoqDennis MechielsenIrene WintjesBella VerraHelder Glas KunstDe Kaaij ft. Delicia ft. Vinifèr

 

Nijmeegse (kunst)collectieven

Nieuw dit jaar: kijk eens wat andere Nijmeegse (kunst)collectieven te bieden hebben. Zo presenteren o.a. Splendor, UNIT Academie, Extrapool, La Pempi, De Smeltkroes en Derde Wal zich. Waalhalla geeft skate workshops. Sussies neemt haar mooiste vintage kleding & accessoires mee. Flex Dansstudio geeft om 14.00 een hiphop dansshow.

 

Muziek

De line-up is compleet! De eerste band die we mogen onthullen repeteert bij onze huurder Oefenruimte.nu en gaat dit jaar meedoen aan de Roos van Nijmegen: Call It  Lacuna! Deze zeskoppige band uit Nijmegen en omgeving reikt van de grens tot in het Honigcomplex. Ze schrijven hun muziek met inspiratie uit psychedelisch Londen, ritmisch Afrika en hypnotiserend Berlijn. Twee gitaren, Rhodes, synths, bas en drum stijgen op tot in dromen en vervallen in strijd. Het grijnst en gromt, het suist en vertelt.

 

Ook vanuit Oefenruimte.NU: Jetblack Fiftysix. Beïnvloed door alles en iedereen die ooit in staat was op een trommel te slaan of een gitaar vast te houden. The Cramps trouwen met James Brown, Reverend Horton Heat meets de Ramones, Johnny Burnette doet het met de New York Dolls. Een mix van sleazy Rawk’n’Roll, Punk Rock, Trash, Billy, Blooze, Psycho en Garage-Rock. ‘Stripped to the Bone’, ‘Straight as an Arrow’, Right in yer Face!

 

En dan de headliner. Misschien heb je ze al live gezien op 1 van de vele NLse festivals of op de buis bij DWDD. Deze 10-koppige band wordt wel beschreven als “Jungle By Night meets Typhoon, vleugje Skrillex afgemaakt met een toefje Caro Emerald” – stampend, dampend, moeilijk lekker: Knarsetand!

– Knarsetand is een productie van Productiehuis ON.

 

Meer acts worden via Facebook bekend gemaakt. Dus houd onze Facebookpagina in de gaten!

 

 

Nieuwsgierig? Check het compilatiefilmpje van Festival VasimNU! ’14!

 

 

DSC_0157 klein

Uitzicht festivalterrein – foto door Mario Kuijpers

 

_MG_0289a

De Wasmannen – foto door Emile Onstenk

 

_MG_0291a

Vintage shoppen & expositie – foto door Emile Onstenk

 

IMG_5606

Babbelen met Facedoek op de achtergrond

 

IMG_5440

Expositie – foto door Elle Joosten

 

IMG_5548

Gezellige drukte op het festivalterrein

 

IMG_5474

Circusspelen in de Circusruimte

 

_MG_0294a

Vasim Familietheater – foto door Emile Onstenk

 

Sky Pilots met RobinBerlijn, Kees Schraper en Matthijs van Duijvenbode - door Marcel Krijgsman

Sky Pilots – foto door Marcel Krijgsman

 

_MG_0302a

Nondesjusjo met een (R)Liedje – foto door Emile Onstenk

 

IMG_5525

Percussie workshop Patrick Tromp

Website afbeelding II
iCal Import + Google Calendar