:::::::::: Agenda ::::::::::
Laden Evenementen

Winterkost: Kids ‘n’ Billies

30 december 2015

aanvang: 14:00 tot 02:00 / Prijs: € 3,00

Van 26 t/m 31 december: zes dagen lang kunst, literatuur, theater, muziek, feest, en heerlijk eten & drinken voor jong, oud en iedereen die daar tussenin zit. Dát is ons nieuwe Winterkost Festival!

 

Met op 30 dec: Kids’N’Billies


Kids ‘n’ Billies is het stoerste muziekfestival van Nijmegen voor rootsmuziekliefhebbers met en zonder kinderen. Rootsmuziek? In de brede zin van het woord > rock n roll, rockabilly, rock, skinhead reggae, bluesgrass, country, beat, garage, punk en surf.

 

Programma

14.00-18.00 Rock N Roll Jonkies – bandjes & workshop

18.00-20.00 Dinner time!

20.00-laat! O.a. Bang Bang Bazooka en The Baboons

 

Kaartjes aan de deur!

 

Rock ‘n’ Roll Jonkies
Rock ‘n’ Roll Jonkies is het kindje van het Kids ‘n’ Billies Festival. Rock ‘n’ Roll Jonkies is uitgegroeid tot een talentontwikkelingstraject dat jonge muzikanten en bandjes de eerste stappen naar podia en festivals laat zetten. Door middel van coaching, workshops over alles waar je mee te maken krijgt als je in een band speelt en gaat optreden, persoonlijke begeleiding en vooral veel spelen bereiden we de bandjes voor op het grote werk. Tijdens Kids ‘n’ Billies Winterkost zullen ’s middags een aantal Rock ‘n’ Roll Jonkies optreden en hun talent laten zien. Xavier Teerling geeft voor jonge muzikanten twee keer een workshop hoe je als band een nummer schrijft. Zo kan het publiek ook een keer meemaken hoe wij als Rock ‘n’ Roll Jonkies met het jonge talent werken.

 

Kids activiteiten
Net als tijdens het jaarlijkse Kids ‘n’ Billies Festival in het Openluchttheater De Goffert in Nijmegen is er ook tijdens Kids ‘n’ Billies Winterkost van alles te beleven en te doen voor de kids. Schminken, een vette kuif laten zetten, je haar laten touperen, sjoelen, bordspellen, Blok op Wielen, hoolahoops, je eigen buttons maken en nog veel meer.

 

Kids ‘n’ Billies DJ’s
De hele dag wordt opgevuld door het onovertroffen Kids ‘n’ Billies dj team onder aanvoering deze keer van DJ Jan X. Tot in de late uurtjes mogen de voetjes van de vloer bij de perfecte Kids ‘n’ Billies roots mix van rock n roll, rockabilly, rock, skinhead reggae, bluegrass, country, beat, garage, punk, soul, exotica en surf.

 

The Baboons
The Baboons uit het Belgische Turnhout mogen beschouwd worden als de nummer een rock ‘n’ roll band uit België en misschien wel van heel Europa. Op dit moment zijn ze een van de heetste rock ‘n’ roll acts die elk podium brandend achter laten met hun opwindende mix van rhythm & blues, rockabilly, country, soul en dampende rock ‘n’ roll. Met ex leden van The Seatsniffers en Zita Swoon weet je dat het goed zit. The Baboons is gegarandeerd dansen en uit je dak gaan. We zijn dan ook trots dat zij de lange winternacht komen opwarmen op Kids ‘n’ Billies Winterkost!

 

Bang Bang Bazooka
Inmiddels alweer een jaar of vijfentwintig verder is Bang Bang Bazooka een van de beste rockabilly bands die Eindhoven Rock City heeft voortgebracht. De afgelopen jaren hebben ze heel Europa door getourd en zijn ze bezig met een nieuw album dat in 2016 verschijnt. Hoogste tijd dus om Bang Bang Bazooka uit te nodigen om een knetterend rockabilly feestje neer te leggen op Kids ‘n’ Billies. Too rough for rockabilly, too pure for punk, too cool for country, too hard for rock, too rock for roll: Bang Bang Bazooka!

 

Winterkost Festival wordt georganiseerd door De SchoenfabriekOddstreamDe MarkiesPrimeros ProduktiesOne for the RoadEcolichtStijn Audio en Cultuurspinnerij de Vasim.

 

Fb banner

 

Logo Winterkost FB banner

Kidsbillies - Winterkost logo 230x320
iCal Import + Google Calendar