:::::::::: Grafische werkplaats ::::::::::

Grafische werkplaats

 

Verborgen achter de gordijnen in de grote Vasimhal zit de Grafische Werkplaats. Vanuit de  hal stap je een heel andere wereld binnen, waar de geur van inkt je tegemoet komt.

 

 

De Grafische Werkplaats

Ger Driessen, Ietje Pinckers en Hay Wijnhoven

024 – 3232578

 

 

De werkplaats is licht en gezellig en staat vol materialen, oude en nieuwe apparaten voor het maken van grafisch drukwerk. In het midden een grote werktafel, links en rechts robuuste drukpersen (het atelier beschikt over verschillende ets- en lithopersen). Aan de muren hangt werk van de kunstenaars die hier hun werkplaats hebben: Ger Driessen, Ietje Pinckers en Hay Wijnhoven. De diversiteit van de werken weerspiegelt de eigen, karakteristieke werkwijze van de drie grafische kunstenaars.

 

De Grafische Werkplaats zit sinds 2005 in De Vasim. De drukpersen en veel van het andere materiaal zijn afkomstig uit de voormalige grafische werkplaats van De Olifant in de Nijmeegse benedenstad. Omdat er geen plek meer was voor de enorme apparaten, besloten Ger, Ietje en Hay de materialen en persen uit de werkplaats op een andere locatie onder te brengen. Bij de Cultuurspinnerij vonden ze onderdak.

Ger is blij met hun plekje in De Vasim: het atelier is een ideale werkruimte. Ook de nabijheid van zoveel kunstenaars uit verschillende disciplines in het gebouw werkt stimulerend: als je ideeën of projecten hebt, kun je altijd wel iemand vinden om mee samen te werken.

 

 

Ger Driessen genomineerd voor BAS Grafiekprijs 2015

 

AAAAAA-ger-driessen

 

 

Met een kleine, maar expressieve ets is Ger Driessen doorgedrongen tot de laatste 10 nominaties voor de BAS Grafiekprijs 2015.  Op zondag 19 april 2015 vindt de prijsuitreiking plaats.