:::::::::: Workshop: Lattedralen bouwen ::::::::::

Workshop: Lattedralen bouwen

Bijzondere bouwwerken creëren met honderden latten

Het ACN verzorgt workshops op maat voor alle leeftijden. Tijdens een workshop kan men met duizenden dezelfde latten bijzondere objecten bouwen. Het stapelen moet met veel precisie gedaan worden omdat er geen verbindingsmiddelen gebruikt mogen worden. Dit gegeven maakt het bouwen spannend. Deelnemers kunnen niet zomaar willekeurig gaan bouwen. Ze moeten nadenken en door ritme en herhaling de hoogte of juist de breedte in bouwen. Door te bouwen zal de stad er een vestiging bij krijgen: een stad van latten. Een voorbeeld van een object is de ‘’lattedraal”, een uit duizenden latten opgebouwde kathedraal.

 

Er wordt in groepjes van 3-5 deelnemers gebouwd. Per bouwwerk is een ruimte van +/- 10 m2 nodig. Hoe een workshop wordt opgebouwd is sterk afhankelijk van het type deelnemer en de context van de workshop. Het ACN heeft een opbouw waarin deelnemers eerst enthousiast en ‘los’ gemaakt worden en vervolgens een aantal stapelmethoden leren. Daarna gaan ze zelf aan de slag met hun eigen bouwwerk. Tijdens het bouwen geeft de begeleider tips en is er ruimte voor reflectie. Het is mogelijk om – indien de situatie zich daarvoor leent – vooraf aan de hand van een PowerPoint presentatie een introductie m.b.t. stapelen binnen de architectuurgeschiedenis te volgen. Op deze manier krijgt de workshop een interessante en extra educatieve context.

 

Deelnemers:

5 tot 120 personen. De workshop is van jong tot oud geschikt. Zowel kinderen uit groep 3 van het basisonderwijs als een groep ondernemers bij een netwerkbijeenkomst kan plezier beleven aan deze workshop.

 

Tijdsduur:

Richtlijn is 2 uur. De lengte van de workshop is afhankelijk van de organisatie, het type deelnemer en diverse omgevingsfactoren.

 

Kosten:

Bij elke afname wordt de offerte aangepast op de specifieke wensen en omstandigheden, maar om een indruk te geven van de kosten geven we u hieronder inzicht in de opbouw van de prijs:

Begeleiding p/u € 60,- (onderwijs € 50,-)

Kosten vervoer latten: € 50,- tot € 200,- (afhankelijk van de locatie)

Huur latten: € 2,50 per deelnemer (afhankelijk van de vorm van de workshop kan er een maximum aan het te betalen bedrag per deelnemer gesteld worden).

 

Contactgegevens:

Architectuur Centrum Nijmegen

Susan van Leeuwen | 024 3244382

info@architectuurcentrumnijmegen.nl | www.architectuurcentrumnijmegen.nl

 

 

lattedralen-ACN-web