:::::::::: Nieuws ::::::::::

Primeur: ‘Normal Things’

Innovatieve electronische muziek voorstelling met bewegende beeldhouwkunst

woensdag 25 februari 2015

‘Normal Things’

Zaterdag 4 april, van 10.00 tot 18.00, entree: gratis

 

Wanneer was de laatste keer dat je je ventilator hebt afgestoft? Die bubbels in de waterkoeler – irritant hè?

 

Normal Things is een elektronische muziek voorstelling met bewegende beeldhouwkunst, waarbij je het magnifieke van alledaagse objecten kunt ontdekken. De voorstelling gaat bij ons in première!

 

Musicus Matthías Sigurðsson en kunstenares/ontwerpster María Arnardóttir combineren geluiden en beeldende kunst en drukken hiermee de interessante aspecten van het dagelijks leven uit. Het duo haalt inspiratie uit natuurlijke krachten en menselijke elementen en mengt dit met de eenvoud van normale dingen. Wanneer de dingen op het podium zijn geplaatst, wordt de grens tussen het normale en het buitengewone op de proef gesteld. Door video mapping en het gebruik van electronische muziek wordt een caleidoscoop van wonderen gecreëerd. En dit alles op één van de meest intrigerende plekjes binnen De Vasim.

 

Lucht – de lucht om ons heen wordt zwaarder gemaakt dan het eigenlijk is.
‘Normal Things’ is een doorloop voorstelling. Er worden 8 shows gegeven, om 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 – pauze – 15.00, 16.00, 17.00 en 18.00. Elke show duurt 35 minuten en er kan telkens een max. aantal van 30 personen aanwezig zijn.

 

María Arnardóttir is een multidisciplinair kunstenares/ontwerpster, momenteel houdt zij zich bezig met projection mappen. María Arnardóttir komt uit Ijsland maar is nu gevestigd in Amsterdam. Ze studeert experimentele design aan de Gerrit Rietveld Academie, waar zij zich specialiseert in de grens tussen kunst en design.

 

Matthías Sigurðsson heeft een achtergrond als klassiek geschoolde klarinettist maar sinds hij uit zijn comfort zone is gestapt richt hij zich op het experimentele gebied. Op dit moment studeert hij live electronica aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is actief in verschillende genres van de muziek, van hip hop tot moderne muziek theater.

 

TICKETS: Bestel van te voren je gratis ticket!

 

_MG_9969

OLYMPUS DIGITAL CAMERA