:::::::::: Nieuws ::::::::::

Xposed: WoodBeGood

Lees het verhaal van Michiel Snip met zijn bedrijf WoodBeGood!

maandag 02 november 2015

 

Michiel Snip maakt met zijn bedrijf WoodBeGood meubels.
Zijn hoofddoel: van gebruikte materialen nieuwe meubels maken. Recyclen dus!

 

 bewerkt (2)

 

Ik stop ermee!

In het verre Vlissingen werkte Michiel in de marketing als salesmanager. Hij vond het een heftige baan. Lange dagen en veel op en neer reizen, aan het eind van de dag was hij helemaal op.  “En dat moet je niet willen!”

Van de ene op de andere dag stopte Michiel ermee. Gelukkig reageerde zijn baas goed en kon hij goed vertrekken. Het werd tijd om iets te doen waar hij écht blij van wordt. Nu is Michiel timmerman en kan met trots zeggen dat hij al 6 jaar eigenaar is van WoodBeGood!                                                                                             

Michiel heeft altijd al geklust. Toen hij zijn eigen huis ging verbouwen, maakte hij van het restmateriaal een bankje. Met vrijwel meteen een bestelling van 30 stoelen en 60 tafels van een opdrachtgever uit Amsterdam, begon het lekker te lopen! “Het liefst doe ik alle dingen zelf. Een stagiaire heb ik wel even gehad en dat was zeker ook handig. Toch vind ik zelf werken het prettigst, dan weet ik wat ik maak en aflever.”

 

Anders

Wat niet wil zeggen dat Michiel geen hulpje heeft. Zachtjes horen we voetstapjes De Vasim in lopen. Met steeds grotere en snellere passen zien we een schim op ons af komen. Nog net zien we Michiel op de achtergrond, maar alle aandacht is op zijn voorganger. Zijn zwarte zachte mohawk, bek vol wc water en zijn snuffelende blije toet: Anders. Waar Michiel is, is zijn 3 jarige hond. Anders is een fenomeen in De Vasim en samen met Michiel vormt hij een sterk team.

 

Via tante Pien
Voor de PR doet Michiel niet super veel, opdrachtgevers gaan vaak via via. De buurvrouw, onze Vasimmers, kennissen en noem maar op. Zo komt hij ook aan grote bedrijven. Feit dat hij goed kon vertrekken bij zijn oude werkgever: hij heeft voor januari een grote klus gekregen!

 

“Recyclen to the max!”

 

Beetje klant, beetje Michiel
Vaak willen klanten dat Michiel bepaald hoe bijvoorbeeld een stoel eruit komt te zien. Dat doet hij dan ook, maar hij nodigt ze wel altijd nog even uit om te kijken of ze het op deze manier mooi vinden. En wat materiaal betreft heeft hij zo z’n voorkeur:“Sommige mensen willen graag nieuw hout. Dat kan zeker, maar mijn hoofddoel is om van gebruikt materiaal nieuwe meubels te maken.”

 

Noem je jezelf een timmerman?

“Bij mij gaat het meer om de vorm. Timmermannen vinden verbindingsstukjes geweldig, ik kijk meer hoe het in elkaar zit. Ik ben echt van de rest stukjes, de kleine dingetjes vinden, grappige details, knopje ergens vanaf trekken.  Maar ik ben voornamelijk met hout bezig. Dus ja, ik noem mezelf dan toch wel een timmerman!”

 

Waar ben je nu mee bezig?

“Vergadertafels, bureaus, bedden, badkamer meubels. Best veel! Aan mijn badkamermeubel ben ik nu 4 dagen kwijt. Een tafel kan soms binnen een dag klaar zijn, maar dat ligt echt aan het ontwerp. Dingen die ik al heel vaak heb gedaan, gaan snel want je kent het al. Ik ben ook bezig met iets nieuws; laseren. Sinds een jaar heb ik een laser apparaat. Daarmee maak ik gravures in hout zoals bedrijfslogo’s”.

 

IMG_6957w   NaamloosNaamloosq

 

“Kijk, dat kan ik ook gewoon!”

 

Wat voor emotie roept je werk bij je op?

“Voldoening. Zo van: kijk dat kan ik ook gewoon! Dat is gaaf. Elke keer krijg ik weer nieuwe ideeën. Voor mezelf zou ik heel veel willen hobbyen, maar daar heb ik echt te weinig tijd voor. Dat is aan de ene kant ook weer positief, want ik heb genoeg werk. Het is af en toe ook frustrerend omdat ik maar 2/3 dagen werk. Dan is het lastig in te plannen.”

 

Uitdaging

De uitdaging vindt Michiel elke keer wanneer hij materiaal gebruikt waar hij nog nooit mee heeft gewerkt. “Ik ben bezig met oude vloeren waar ik meubels van maak. Daar zijn weer andere technieken voor nodig met bijvoorbeeld de lijm. Eigenlijk ben ik altijd bezig met iets te vernieuwen”.

 

Timmertip

“Doe je eigen ding. Prijs jezelf vooral niet uit de markt. Dat merk ik nog wel eens, dat mensen echt Hollywood prijzen vragen. Dat werkt niet. Het maakt de verwachtingen ook heel hoog en als je daar niet aan kan voldoen wordt het een smet op het vak: ik ga geen timerman inhuren want dat is veel te duur. Ik ga wel naar de Ikea!”