:::::::::: Agenda ::::::::::
Laden Evenementen

Drift Verdiept

7 juni 2018

aanvang: 19:00 tot 23:00 / Prijs: € 5

Drift Festival 2018 draait dit jaar voor het eerst op groene stroom. 🍀

 

Tijdens deze derde editie van Drift Verdiept gaan we uitgebreid in op het thema duurzaamheid en hoe wij daar als Drift mee bezig zijn. Wat motiveert ons, wat motiveert de bezoeker en hoe brengen we dit samen? We geven antwoord op deze vragen door middel van een viertal sprekers, die op geheel eigen wijze bezig zijn met duurzaamheid en in de Vasim hun verhaal komen vertellen. Er is (bijzonder) eten en drinken en hebben we muziek van DJ QoQonut.

 

Tickets (€5,- ex.): www.driftomtedansen.nl/tickets

 

› Sprekers
Instock
Alfen
Slim Stroomplan
Drift – Om te dansen

 

Slim Stroomplan
Slim Stroomplan werkt samen met verschillende grote festivals zoals Drift, maar ook DGTL, Solar en Defqon.1 samen om efficiënter met stroom om te gaan, waardoor festival tot 40% minder energie nodig hebben. Door gebruik te maken van voorspellende software die slimmer wordt met de data input van elk evenement, draagt Slim Stroomplan bij aan verduurzaming van festivals wereldwijd. Tijdens Drift Verdiept wordt verteld wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een stroomplan voor festivals.

 

Alfen
Nu we in Nederland af moeten van gas, benzine en diesel en we steeds meer groene energie opwekken, komt het probleem van energieopslag om te hoek kijken. Alfen maakt het met TheBattery mogelijk om lokaal opgewekte groene energie op te slaan, zodat hier ook gebruik van gemaakt kan worden wanneer het windstil is of de zon niet schijnt. TheBattery zal Drift Festival voorzien van groene stroom en maakt voor het eerst dieselgeneratoren verleden tijd.

 

Instock
Als assistent supermarktmanagers zagen de oprichters van Instock een kans om een betere bestemming te creëren voor onverkochte producten. Samen met Albert Heijn ontstond Instock, wat inmiddels drie restaurants beheert en met ‘afval’ verschillende eigen producten ontwikkeld heeft. Op deze manier krijgt ‘overbodig’ voedsel een tweede leven en worden we bewust gemaakt van het probleem van voedselverspilling. Interessant om te horen, nog interessanter om zelf te proeven tijdens Drift Verdiept.

 

› Presentatie
Angela Verkuijlen

 

› Eten
Jimini’s
Instock

 

› Muziek
DJ QoQonut

 

Drift Verdiept is mede mogelijk gemaakt door AGREEn.

 

www.driftomtedansen.nl

Drift Verdiept bij De Vasim
Venue: Cultuurspinnerij De Vasim
Phone: 024 3886246
Address:
Winselingseweg 41
Nijmegen, 6541 AH
iCal Import + Google Calendar