:::::::::: Nieuws ::::::::::

Hot stuff: hoopdance

Helemaal hip: hoepelen – in september nieuwe cursussen

dinsdag 11 augustus 2015

Het is weer helemaal hip: hoepelen!

 

Je ziet ze overal: in het park, op het strand, maar ook op menig festival zie je felgekleurde, glimmende cirkels om wiegende heupen roteren. En niet alleen kinderen, maar ook volwassenen wagen zich er aan. En met volwassenen bedoelen we niet alleen vrouwen, zoals het fenomeen ‘echte mannen hoepelen’ – met hun motto “zonder kring geen spieren” – bewijst.

 

Hoopdance II

 

Centraal in de Nijmeegse hoepelscène is Marieke Mantje. Marieke raakte een paar jaar geleden helemaal verknocht aan de hoepel en is er ondertussen onder de naam La Hoop fulltime mee bezig. Ze geeft workshops, cursussen (ze is gecertificeerd Hoopdance docent), maar maakt en verkoopt ook haar eigen hoepels. Dat ze als een speer gaat is ook te zien in een rapportage van N1.

 

Sinds vorig jaar geeft Marieke ook hoopdance lessen in De Vasim en ook het komende half jaar geeft ze weer les in onze circusruimte.

 

Wat doe je tijdens zo’n cursus?

Plezier maken en steeds vrijer bewegen en dansen met de hula hoop op muziek! Terwijl je nieuwe bewegingen leert en in je eigen hoopdance flow komt, versterk je ook nog eens je core, spieren, coördinatie en balans. Hoopdance is goed voor lichaam, geest en ziel!

 

Elementen van de lessen zijn: warming up, onbody hoopen, offbody hoopen, groepsactiviteiten, eigen flow en cooling down.

 

Wanneer?

La Hoop verzorgt vanaf half september verschillende Hoopdance cursussen, allen bestaande uit 6 lessen van 75 min.

 

Vanaf 21 september 6 lessen op de maandagavond in onze circusruimte
– Basiscursus: 19.15-20.30
Vervolgcursus: 20.45-22.00

 

Vanaf 23 september 6 lessen (locatie volgt)
– Woensdagavond 19.15-20.30 Basiscursus
– Woensdagavond 20.45-22.00 Vervolgcursus

 

Vanaf 25 september 6x in Dziga Nijmegen Honigcomplex
– Vrijdagochtend 09.30-10.45u Vervolgcursus
– Vrijdagochtend 11.00-12.15u Basiscursus

 

Kosten en aanmelden
Bijdrage voor de gehele cursus is 60,- incl. gebruik leenhoepels, thee en wat lekkers. Je betaalt vooraf voor de gehele cursus. Kies een vast moment in de week, dus maandag, woensdag of vrijdag, zodat we ook als groep met elkaar op groeien. Maar mocht je een keer niet kunnen, kan je de les inhalen op een ander moment in die week. Aanmelden per mail: marieke@lahoop.nl

 

150811 Hot Stuff hoopdance park

Foto door Marieke Mantje